Suomiradan Suomi 2066 -tilaisuuden aineistot  

Suomi-rata Oy järjesti 30.9.2022 osakas- ja sidosryhmätilaisuuden, jossa julkistettiin Suomi-radan linjausvaihtoehtojen ja vaikutusarviointien tulokset. Tilaisuuden videotallenteet löytyvät Suomiradan YouTube -kanavalta ja esitysaineistot sekä vastaukset esitettyihin kysymyksiin verkkosivuilta.  

Vaikutusten arviointi on tehty kahdesta linjausvaihtoehdosta: täysin uuden suurnopeusradan rakentaminen uuteen maastokäytävään sekä lisäraiteiden ja oikaisujen rakentaminen pääradan yhteyteen välille Riihimäki-Tampere. Molempiin vaihtoehtoihin sisältyy lentorata, joka on Pasilasta Helsinki-Vantaan lentoaseman kautta Keravalle rakennettava kaukoliikenteen rata.    

Vaikutusten arvioinnit tuottivat Flou Oy, Boston Consulting Group, Newsec Advisory Finland Oy, Sitowise Oy ja Ramboll Finland Oy.   

Suomi-rata Oy on hankeyhtiö, jonka omistajina on Suomen valtio (51 prosenttia), Finavia ja 20 pääradan vaikutusalueen kuntaa ja kaupunkia. Hankeyhtiön tavoitteena on suunnitella noin tunnin ratayhteys Helsinki-Tampere välille Helsinki-Vantaan lentoaseman kautta. Lisäksi hankeyhtiön tehtävä on selvittää rahoitus- ja toteutusmallivaihtoehtoja. Linjausvaihtoehdosta päättää Suomi-rata Oy:n omistajat.    

 

  • Videotallenteet:  

Suomiradan Suomi 2066 tilaisuus – Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka 

Suomiradan Suomi 2066 tilaisuus – Mikä on Suomi-rata Oy? 

Suomiradan Suomi 2066 tilaisuus – Suomiradan tilannekatsaus 

Suomiradan Suomi 2066 tilaisuus – Linjausvaihtoehdot 

Suomiradan Suomi 2066 tilaisuus – Suomiradan linjausvaihtoehtojen vertailu 

Suomiradan Suomi 2066 tilaisuus – Suomirata verrokkihankkeet ja laajemmat taloudelliset vaikutukset 

Suomiradan Suomi 2066 tilaisuus – Hankkeen taloudellinen toteutettavuus ja rahoitusmahdollisuudet 

Suomiradan Suomi 2066 tilaisuus – Mitä seuraavaksi ja loppusanat 

 

 

SEURAA MEITÄ SOMESSA @SUOMIRATA!

Kysy tai kommentoi: toimisto@suomirata.fi