Suomi-rata kiihdyttää vauhtia: Timo Kohtamäki suunnitteluyhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi

Suomi-rata Oy:n hallitus on valinnut joulukuussa 2020 perustetun hankeyhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi Timo Kohtamäen. Hänellä on pitkä kokemus infrahankkeista ja johtamisesta muun muassa Lemminkäinen Oyj:n toimitusjohtajana ja sen jälkeen useiden rakennusalan yhtiöiden hallituksissa.

“Kyseessä on yksi lähihistoriamme hienoimmista ja merkittävimmistä infrahankkeista, joka toteutuessaan tulee viemään eteenpäin koko Suomea ja sujuvoittaa suomalaisten arkea. On erittäin innostavaa päästä johtamaan tällaista kokonaisuutta”, Kohtamäki sanoo.

Suomi-rata on koko Suomen hanke, jonka toteuttaminen mahdollistaa noin tunnin junayhteyden Tampereen ja Helsingin välille, suoran kaukojunayhteyden pääradalta lentoasemalle sekä entistä nopeamman raideyhteyden Helsingin keskustan ja Helsinki-Vantaan lentoaseman välille.

Hankkeella poistetaan kansallisen kilpailukyvyn kannalta keskeisiä raideliikenteen pullonkauloja ja luodaan tulevaisuuden kannalta tärkeää kapasiteettia koko pääradan liikennöintiin. Valmistuttuaan Suomi-radan vaikutuspiirissä tulee olemaan noin puolet suomalaisista.

“Suomi-radan suunnittelu kulkee nyt kiihtyvällä vauhdilla eteenpäin. Valittu toimitusjohtaja tulee viemään hankkeen suunnittelun maaliin, jotta toteutus voi alkaa”, sanoo Suomi-rata Oy:n hallituksen puheenjohtaja Kari Savolainen.

Siru Koski on valittu Suomi-rata Oy:n suunnittelujohtajaksi

Toimitusjohtajan nimittämisen ohella Suomi-rata Oy:n hallitus on lisäksi valinnut hankkeen suunnittelujohtajaksi Siru Kosken, joka siirtyy tehtävään Ramboll CM Oy:stä. Koskella on vahva kokemus ratahankkeiden muun muassa hankesuunnittelun yksikönpäällikön sekä apulaisjohtajan tehtävistä Liikennevirastosta.

Kohtamäki ja Koski aloittavat tehtävissään myöhemmin tarkentuvana ajankohtana.

Mikä on Suomi-rata?

Suomi-rata Oy:n tehtävänä on Helsingin ja Tampereen väliseen Helsinki-Vantaan lentoaseman kautta kulkevaan raideyhteyteen liittyvä raideliikenneinfrastruktuurin suunnittelu rakentamisvalmiuteen asti.

Suomen valtion lisäksi osakkaina yhtiössä ovat Finavia Oyj, Helsinki, Tampere, Vantaa, Hämeenlinna, Janakkala, Riihimäki, Lahti, Akaa, Jyväskylä, Oulu, Pori, Seinäjoki, Vaasa, Kangasala, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Ylöjärvi, Kokkola ja Parkano.

Lisätietoja:

Suomi-rata Oy:n hallituksen puheenjohtaja Kari Savolainen, 040 772 7282